Nieuws

“Zo willen we jongeren enthousiasmeren voor techniek”

Energie / InMotion / Mobiliteit / Studenten

Jonge mensen enthousiasmeren voor techniek. Iets mooiers bestaat er in onze ogen niet. We zijn er dan ook trots op dat we team InMotion sponsoren. Dit jaar kwam er een fantastisch initiatief uit hun koker. De schooltour. Waarin zijzelf op pad gaan om scholieren te enthousiasmeren voor techniek. De afgelopen maanden draaide de tour als pilot. Het werd een groot succes.

Op bezoek bij middelbare scholen

Tijdens de schooltour gaan de teamleden van InMotion langs bij middelbare scholen. Het ultieme doel is de scholieren enthousiast te maken voor een carrière in de techniek door ze te laten zien wat er allemaal mogelijk is met passie en de juiste kennis. Kas Visser, partnership manager InMotion: “Onze raceauto is daar natuurlijk een fantastisch en heel aansprekend voorbeeld van. We laten de jongeren aan de hand van voorbeelden en praktische workshops kennis maken met technische concepten en duurzame technologieën op een toegankelijke manier. Dat werkt heel goed. De uitdagingen op het gebied van duurzame mobiliteit en energietransitie is iets wat ook leeft bij hen.  Juist door echte opdrachten met voorbeelden die ze herkennen te geven, gaat het voor hen leven.”

Met techniek kun je geweldige dingen bereiken

“Het was inspirerend om te zien hoe enthousiast de leerlingen werden van onze workshops. Dit toont maar aan hoe belangrijk het is om leerlingen te laten zien welke geweldige dingen je met techniek kunt bereiken. Voor de inhoud van de opdrachten maakten we gebruik van de kennis van onze partners, zoals Omexom. Dit jaar was een pilot, we merkten bijvoorbeeld dat sommige opdrachten iets te ingewikkeld waren.  Met de ervaringen van deze pilot gaan we volgend jaar professionaliseren en een nog toffere schooltour neerzetten. Zodat we nog meer scholieren bereiken met onze boodschap.”

Kas Visser, partnership manager InMotion

De leerlingen reageerden enorm enthousiast op onze workshops. Dit toont hoe belangrijk het is om leerlingen te laten zien welke geweldige dingen je met techniek kunt bereiken.

Fantastisch initiatief

Onze adviseurs Mathijs Boddaert en Martin de Weerd gaven met veel plezier input voor een van de opdrachten. Mathijs: “Er is een schreeuwend tekort aan technici en die zijn juist heel hard nodig om de energietransitie voor elkaar te kunnen krijgen. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met het enthousiasmeren van jongeren voor de techniek. De schooltour van InMotion vind ik echt een fantastisch initiatief. Daar leveren we graag een bijdrage aan.”

Groenere toekomst

“InMotion vond het belangrijk om de scholieren echte en relevante opdrachten voor te schotelen. Wij maakten daarom een opdracht waarin de scholieren uit moeten zoeken hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om  een wijkje met een aantal huizen van  stroom te voorzien.  Dat koppelt een urgent probleem aan een onderwerp dat ook bij de jongeren actueel is aan techniek. En laat zien hoe je juist als techneut verschil kunt maken voor een groenere toekomst.”

Meer lezen over Electric Refueling?

InMotion wil aantonen dat supersnel laden, oftwel ‘Electric Refueling’ in de toekomst voor alle auto’s mogelijk is. Met de ontwikkeling van hun eigen batterij- en koeltechniek laden ze hun elektrische raceauto inmiddels in 3 minuten en 56 seconden. Hoe die revolutionaire laadtijd tot stand kwam lees je hier.