InMotion inspireert de automotive sector op de Historic Grand Prix
Studententeam InMotion wil de wereld inspireren en de energietransitie in de mobiliteitssector versnellen. Onlangs stond het team van InMotion met hun LMP3 elektrische raceauto te schitteren op de Historic Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Het doel? De automotive sector inspireren.
De energietransitie versnellen
Kai de Kieviet, partnermanager InMotion: “Het bijwonen van events die draaien om mobiliteit is een perfecte manier om de sector en liefhebbers kennis te laten maken met de mogelijkheden die er zijn. De technieken die wij ontwikkelden maken het bijvoorbeeld mogelijk dat onze auto binnen slechts 4 minuten kan opladen. Electric Refueling noemen we dat. Zo hopen we de automotive industrie te inspireren om ook deze stap te zetten en daardoor elektrisch rijden aantrekkelijker te maken voor de consument. Zo kunnen we de energietransitie versnellen.” Het is een missie die Omexom deelt. Daarom sponsoren we Inmotion al jaren.
Kai de Kieviet, Partnermanager InMotion
“We hopen de automotive industrie te inspireren om stappen te zetten, zodat elektrisch rijden aantrekkelijker wordt voor de consument.”
Omexom en InMotion passen bij elkaar
Leuke bonus is dat Omexom collega’s af en toe kans maken om een event bij te wonen. Edwin Schouten, voorman bij Omexom won kaartjes voor de Historic Grand Prix; “Ik ben zelf helemaal gek van autosport en techniek. Het was fantastisch. Zoveel te zien en te doen een bonte mix van historie en innovatie. De oldtimers waren te gek. Natuurlijk ging ik bij InMotion langs. Wat zij doen vind ik enorm interessant. Ik was met name erg onder de indruk van hun snelle oplaadtijd. Ik vind het prachtig dat we hen sponsoren, dat past helemaal bij ons als Omexom.’’
Meer lezen over Electric Refueling?
InMotion wil aantonen dat supersnel laden, oftwel ‘Electric Refueling’ in de toekomst voor alle auto’s mogelijk is. Met de ontwikkeling van hun eigen batterij- en koeltechniek laden ze hun elektrische raceauto inmiddels in 3 minuten en 56 seconden. Hoe die revolutionaire laadtijd tot stand kwam lees je hier.